Μάθε τώρα τα πάντα για τη
Φίμωση
δημοσιεύσεις ιατρικών επιστημονικών άρθρων υγείας εργασιών ιατρών
 

AddThis Social Bookmark Button

εξάτμιση προστάτη Greenlight HPS λέιζερ διουρηθρική θερμοθεραπεία μικροκυμάτων προστάτης αδένας laser PVP  ή Φωτο-Επιλεκτική εξάτμιση του προστάτη,  εκτελείται με το λέιζερ (HPS Greenlight ή Greenlight PVP). Αυτή η θεραπεία με λέιζερ του προστάτη είναι μια νέα, ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική για τη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (BPH). Το Greenlight HPS χρησιμοποιεί μία ειδικά σχεδιασμένη πηγή φωτός λέιζερ και οπτικών ινών με ανάλογο σύστημα που αναπτύχθηκε από την Laserscope σε συνεννόηση με τους ερευνητές από την Κλινική Mayo και άλλα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Η διουρηθρική θερμοθεραπεία μικροκυμάτων (TUMT) και η διουρηθρική  προστατεκτομή Needle Ablation (TUNA) αποτελούν δύο τεχνικές οι οποίες βασίζονται στην παροχή ενέργειας, θερμότητας και μέσω αυτής της τεχνικής αφαιρείται ο προστάτης αδένας. Η διαδικασία PVP συνδυάζει την άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων  βελτιώνει τον  ρυθμό ροής της ούρησης. Ο "χρυσός κανόνας"  η κλασσσική διαδικασία με την ονομασία TURP ή διουρηθρική  εκτομή του προστάτη, βρίσκει αντιμέτωπη την τεχνική των Laser που έχουν ελάχιστες παρενέργειες, ενώ ο χρόνος αποκατάστασης μειώνεται εκπληκτικά, και συνήθως δεν υπάρχει ανάγκη ούτε και καθετήρα μετά την επέμβαση.

Νεότερες τεχνικές εφαρμογές προστατεκτομής, όπως είναι το λέιζερ, έχουν εμφανιστεί στην Ουρολογία τα τελευταία 5-10 χρόνια, αρχής γενομένης της τεχνικής VLAP με την συμμετοχή των YAG.

GreenLight λέιζερ προστατεκτομής Laser Enucleation προστάτης αδένας διουρηθρική  προστατεκτομή Needle AblationΜία παρόμοια λοιπόν τεχνική αποτελεί η  φωτοεπιλεκτική εξάτμιση ή απλούστερα η  εξάχνωση του προστάτη με την χρήση του PVP  ή των GreenLight λέιζερ, που προαναφέραμε,  έχουν εμφανιστεί πολύ πρόσφατα κι έχουν  εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Επίσης μία ακόμη εφαρμογή  της χρήσης Laser στον προστάτη (HoLAP) έχει επίσης όλο και  μεγαλύτερης αποδοχής σε όλο τον κόσμο. Η χρήση του Laser Enucleation (HoLEP) αποτελεί άλλη μία καινοτομία στην αφαίρεση του προστάτη αδένα συνήθως σε μεγαλύτερους σε όγκο προστάτες όπου θα έπρεπε ο Ουρολόγος να προβεί σε ανοικτή προστατεκτομή.

Επικοινωνία - Πληροφορίες - Ραντεβού

 

 http://www.uromed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=328:apokatastasi-tis-yperplasias-toy-prostati-adena-me-tin-xrisi-toy-laser-green-light&catid=56:medical-surgery&Itemid=125