Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζητήσεις σε θέματα που αφορούν Χειρουργικές Ιατρικές Ειδικότητες
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ
*
#122
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ 5 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 0
Χαίρετε και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας.

Ταλαιπωρούμαι από τον Μαϊο του 2008 με ένα πρόβλημα και θα ήθελα την γνώμη σας.

Παίζοντας μπάσκετ μετά από 1 απότομη κίνηση προς τα πάνω και εκτείνοντας το χέρι μπροστά με άλμα-σε προσπάθεια να κάνω τάπα τρομάρα μου- ένοιωσα ελαφρύ τράβηγμα στο ύψος του δεξιού μπράτσου.

Την ίδια μέρα συνέχισα να παίζω καθώς δεν ένοιωθα ενόχληση αλλα 2 μέρες μετά πάλι στο μπάσκετ χειροτέρεψε η κατάσταση.Είχα έντονα μουδιάσματα-καψίματα από το ύψος του μπράτσου και πάνω προς τον αυχένα σχεδόν όλη μέρα και πόνους,όταν προσπάθουσα να παίξω μπάσκετ.Ο γιατρός μου είπε οτί δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο και ότι είναι αυχενικό.Εν τέλει ξεκίνησα φυσιοθεραπεία για αυχένα αλλά κυρίως για ώμο 20 περίπου μέρες μετά(τον τραυματισμο) με ρεύματα,υπερηχους,διαθερμίες,ασκησεις,παγοθεραπεια.

Ολοκληρώνοντας την φυσιοθεραπέια δεν ένοιωθα αισθητή βελτίωση και απευθύνθηκα σε άλλον φυσιοθεραπευτή ο οποίος μου έκανε μόνο "χειροπρακτική",(δημιουργώντας μου αιμάτωμα σε συγκεκριμενο σημέιο του ώμου ωστε να καταπολεμηθή καλύτερα η φλεγμονή,όπως μου είπε, δίνοντας μου και παναντολ καθώς ΄δεν ήθελα να πάρω αντιφλεγμονώδη)ασκήσεις και παγοθεραπεία.Ούτε αυτό απέδωσε.

Το πρόβλημα συνεχιζόταν ως εξής:μουδιάσματα πολύ συχνά από το ύψος του μπράτσου και προς τα πάνω μέχρι περίπου τον αυχένα,τραβήγματα-τσιμπήματα στο σημείο που ένιωσα το αρχικό τράβηγμα,πόνοι που διαρκούσαν πολύ λίγο και κυριως προσπαθώντας να παίξω μπάσκετ,αδυναμία ακόμα και σε καθημερινές κινήσεις,,ενοχλήσεις κατά την ψηλάφηση,έντονες ενοχλήσεις όταν ξάπλωνα στο δεξί πλευρό.(Σημειωτέον ότι κατά μεγάλα διαστήματα χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά το αριστερό χέρι ακόμα και για απλές κινήσεις) .Τον Νοέμβρη του 2008 άλλος γιατρός μου συνέστησε ενδυνάμωση μη διακρίνοντας στην κλινική εξέταση κάποιο πρόβλημα.

Σταδιακώς η κατάσταση βελτιωνόταν την στιγμή μάλιστα που από τον Οκτώβρη είχα ξεκινήσει και έπαιζα συχνά μπάσκετ πάλι.(Από τον Μαϊο μέχρι τον Οκτώβρη είχα έντονους πόνους όσες φορές προσπάθησα και σταματούσα)

Σοβαρή υποτροπή(;} είχα τον Μαϊο του 2009 οπότε μετά από πολύωρο γράψιμο(χειρογράφως)με έπιασε πόνος σε διαφορετικό σημείο(δίπλα στην μασχάλη από την έξω πλευρά, όχι προς το στήθος,ενώ αρχικώς ήταν στο πρόσθιο μέρος του ώμου,στο μπράτσο) που συνοδεύτηκε απο μούδιασμα για κάποιες ημέρες,ξεκινώντας λίγο πάνω από τον αγκώνα και φθάνοντας μέχρι και όλη την δεξιά ωμοπλάτη(στην αρχή κάλυπτε μονον την περιοχή στο ύψος του αυχένα)Από τότε τα συμπτώματα εντοπ'ιζονταν στην έκταση από το ύψος λίγο πάνω από τον αγκώνα μέχρι και όλη την ωμοπλάτη αλλά όχι συγχρόνως,δηλ κάποιες φορές μουδιασμα χαμηλά πάνω από τον αγκώνα αλλες πίσω στην ωμοπλάτη κ.ο.κ.Διακοπή του μπάσκετ από Μαϊο του 2009 εως και σήμερα.Εκτοτε,εκτός των προαναφερθέντων συμπτωμάτων,και σοβαρό πρόβλημα γράφοντας(χειρογράφως,σχεδόν κανένα πρόβλημα στον Η/Υ)Σταδιακωςμειώθηκε αισθητώς το εύρος κινήσεως του δεξιού ώμου-χεριού.Η μαγνητική που έκανα τον Αύγουστο του 2009 αναφέρει "Εσωτερικη εκφύλιση του υπερακανθίου τένοντος χωρίς σαφή εικόνα ρήξεως αυτού".Οι διαγνώσεις των γιατρών είναι για όλα τα γούστα(μερικη ρηξη υπερακανθίου,απλή κάκωση,χρόνια τενοντοπάθεια,αυχενικό σύνδρομο,τενοντίτιδα,εκφ'υλιση τένοντα).

Από τον Σεπτέμβρη του 2009 μέχρι τον Φλεβάρη του 10 έκανα 4 φορές φυσικοθεραπεία(τενς,διαθερμίες,χειρομαλάξεις,ασκήσεις πρώτα ιδιοδεκτικότητος και μετά ενδυναμώσεως με λάστιχο τις οποίες συνέχισα στο σπίτι)

Ενώ η κατάσταση έβαινε βελτιούμενη, στις 18/3 κατά την διάρκεια των ασκήσεων με το λάστιχο που κάνω στο σπίτι ένοιωσα πόνους,όχι ισχυρούς, και ενοχλήσεις στην εξωτερική πλευρά του αγκώνα του τραυματισθέντος ώμου.Στις 24/3 και για 3 ημε΄ρες είχα πολύ έντονα μουδιάσματα-καψίματα από τον αγκώνα μέχρι και τα δάκτυλα καθώς και έντονη αδυναμία για αρκετές ημέρες.

Οι ενοχλήσεις παραμένουν(με αισθητή βελτίωση πάντως) συνιστάμενες σε μουδιασμα-κάψιμο κυρίως στο ύψος του αγκώνα-στην εξωτερικη πλευρά- και λίγο προς τα κατώ ενώ κάποιες στιγμές το μούδιασμα επεκτείνεται σε όλη την έκταση από τον αγκώνα εως και τα δάκτυλα.Επίσης πονάει κατ΄α την ψηλάφηση λίγο κάτω από τον αγκώνα.Τα συμπτώματα εμφανίζονται,όταν το κουράζω.


Υπάρχει πιθανότητα να έχει προκύψει καινούργιο πρόβλημα αυτη τη φορά στον αγκώνα;Ήταν ενδεδειγμένο να κάνω ασκήσεις με λάστιχο επι 2 μήνες σε καθημερινή βάση;

Θα ηθελα παρα πολύ την εκτίμησή σας για όλα αυτά.

Συγγνώμη για το μακροσκελέστατο κείμενο,πιστέψτε με ότι προσπάθησα να είμαι και συνοπτικός μετά από όσα έχω περάσει 2 χρόνια τώρα.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#123
Απ:ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ 5 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 0
Σας ευχαριστούμε , εφ'όσον δεν απαντηθεί το ερώτημά σας εντός των επόμενων ημερών, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κο Συμεωνίδη στα πιο κάτω στοιχεία

www.uromed.gr/index.php?option=com_conte...id=116&Itemid=95

Συμεωνίδης Δ.Παναγιώτης
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Εθν.Αμύνης 18 , 54621
τηλ. 2310 258 100
fax. 2310 258 101
κιν. 6932 258122
Θεσσαλονίκη
Peter
Administrator
Δημοσιεύσεις: 120
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Τελευταία διόρθωση: 06/04/2010 16:30 από Peter.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#128
Απ:ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ 5 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 1
Αγαπητέ Ιπποκράτειε,

Διάβασα με προσοχή το μήνυμά σου για ένα πρόβλημα που πραγματικά σε απασχολεί πολύ καιρό. Έστειλα και απάντηση, η οποία όμως κάπου κόλλησε ηλεκτρονικά, οπότε και σου την ξαναγράφω. Επειδή οι «τηλεδιαγνώσεις» είναι επισφαλείς, αν όχι και επικίνδυνες, θα ήθελα καταρχήν να σου παραθέσω κάποιες σκέψεις μου πάνω στο θέμα:

1) Ανάμεσα στις πληροφορίες που στέλνεις δεν αναφέρεις την ηλικία σου, Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς με την πάροδο των ετών, όλοι μας οι τένοντες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υπερακάνθιο του ώμου, εκφυλίζονται και αρκετά συχνά παθαίνουν ακόμα και ρήξη, χωρίς απαραίτητα να το αντιλαμβάνεται ο ασθενής. Έχει βρεθεί πως σε φυσιολογικά άτομα άνω των 40 ετών, έως και 25% μπορεί να εμφανιστεί στην μαγνητική «εσωτερική εκφύλιση» ή ακόμα και μερική ρήξη του υπερακανθίου. Επομένως, μόνο το πόρισμα της μαγνητικής ίσως δεν αρκεί για να τεθεί η διάγνωση.

2) Κάποια από τα συμπτώματα που αναφέρεις, όπως το μούδιασμα και κάψιμο στον αγκώνα, συσχετίζονται περισσότερο με πίεση / βλάβη κάποιου νεύρου και λιγότερο τένοντα. Εφόσον ταλαιπωρείσαι καιρό, ίσως θα άξιζε τον κόπο να το ψάξεις και σε αυτήν την κατεύθυνση. Μια πολύ χρήσιμη εξέταση (που δεν την αναφέρεις) είναι το ηλεκτρομυογράφημα, το οποίο δείχνει την λειτουργία των νεύρων του χεριού. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το συζητήσεις με τον γιατρό που σε παρακολουθεί.

3) Καμία θεραπευτική πράξη, και εδώ ανήκουν φυσικά και οι φυσιοθεραπείες, δεν πρέπει να ξεκινά χωρίς να έχει τεθεί σαφής διάγνωση από γιατρό, ο οποίος έχει και την ευθύνη αυτής. Θεραπείες που διενεργούνται απουσία διάγνωσης συχνά μπορεί να είναι και επικίνδυνες. Στη βάση αυτή, θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός στη συνέχιση οποιασδήποτε τέτοιας πράξης πριν να ξεκαθαρίσει το διαγνωστικό θέμα.
Τελευταίο σημείο προβληματισμού σχετικά είναι και η δυσκαμψία που αναφέρεις στο χέρι ( δεν είμαι βέβαιος αν εννοείς δάκτυλα, καρπό ή αγκώνα) εκτός του ώμου, που επίσης δεν συσχετίζεται με τον τίτλο – διάγνωση του μηνύματός σου.

Ελπίζω αυτά να σε βοήθησαν κάπως και να μην σε μπέρδεψαν περισσότερο. Θα περιμένουμε με χαρά να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη της κατάστασής σου.
p.symeonidis
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 6
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#129
Απ:ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ 5 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 0
Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που αφιερώνετε

1) Είμαι 26 ετών,το πρόβλημα ξεκίνησε στα 24 μου.

2) Ήταν αναμεν'ομενο να παραλείψω ουσιώδη στοιχεία με όλα όσα έχω στο μυαλό μου σχετικώς με το θέμα αυτό.Τον Σεπτέμβριο του 2009 προέβην σε ηλεκτρομυογράφημα (με "Συμπέρασμα:χωρίς παθολογικά ευρήματα") και σε ηλεκτρονευρογράφημα("Συμπέρασμα:ΚΦΑ ΑΦΑ ΤΙΜΕΣ ΚΦ"(τα χωρίζει με αγκύλη,με επιφύλαξη διότι τα γράμματα είναι δύσανάγνωστα,δεν ξέρω τί σημαίνουν,στο ιατρικό κέντρο και γιατροί μου είπαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχη κάποιο πρόβλημα)

3) Οι φυσικοθεραπείες(οι 4 πρόσφατες,δηλ 40 φυσικοθεραπείες) ξεκίνησαν με την διάγνωση της "χρονίας τενοντοπαθείας΄δεξιού ώμου" με παραπεμπτικό του γιατρού κι όχι με δική μου πρωτοβουλία.Εσείς πώς την βλέπετε αυτή την δι'αγνωση;Σας προβληματίζει κάτι;Η διάγνωση ετέθη(πλην του ιστορικού και των εξετάσεων) κατόπιν κλινικής εξετάσεως στον ώμο που κατέδειξε πόνο στον υπερακάνθιο σε συγκεκριμένη κίνηση-πίεση.Επίσης υπήρχε αισθητή διαφορά στο εύρος κινήσεως μεταξύ των 2 χεριών,ιδίως στην κίνηση προς τα πίσω.Οι φυσικοθεραπείες με βοήθησαν πολύ,τόσο από πλευράς ενοχλήσεων(ήταν σταδιακώς ηπιότερες και σε συχνότητα και σε ένταση)όσο κι από πλευράς εύρους κινήσεως του δεξιού χεριού καθώς και αδυναμίας,το ένοιωθα πιο δυνατό σταδιακώς το ΄δεξί χέρι.Αισθητό πρόβλημα εμφανίσθηκε δηλ μετά από καιρό στον αγκώνα κατά την διάρκεια των ασκήσεων με λάστιχο(Ενδεχομένως να μην εκτελούσα εγώ ορθώς την άσκηση).

4) Ξαναδιάβασα τώρα το κειμενό μου και δεν βλέπω να γράφω για δυσκαμψία,μήπως εννοείτε αδυναμία;Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι πλ΄ηρως την έννοια της δυσκαμψίας για να σας απαντήσω αν και πού την νοιώθω.


5) Τις τελευταίες μέρες οι ενοχλήσεις στον αγκώνα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί.Μάλιστα επιχείρησα να κάνω ξανά τις ασκήσεις με το λάστιχο(βέβαια πολύ λιγώτερες επαναλήψεις και καθόλου την άσκηση κατά την διάρκεια της οποίας ξεκίνησε ο ΄πόνος στον αγκώνα) χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.Την Παρασκευή όμως είχα την φαεινή ιδέα να κάνω μια διάταση(την διάταση που πιάνει και στήθος ακουμπάωντας λυγισμένο τον αγκώνα σε έναν τοίχο π.χ δημιουργώντας ορθή γωνία και τραβώντας τον κορμόπρος τα πίσω) που μου προκάλεσε έντονο πόνο στον υπερακάνθιο(ο οποιός βρίσκεται στο τέλος του μεγάλου οστού που προεξέχει στην ωμοπλάτη,έτσι δεν είναι.ΈΚτοτε έχω έντονο πιάσιμο και μούδιασμα σε όλη την δεξιά ωμοπλάτη και πόνο στην ψηλάφηση του προαναφερθέντος οστού της ωμοπλάτης.

6) Πιστεύετε ότι έχει νόημα να κάνω μια μαγνητική στον αυχένα και ποιά ακριβώς είναι αυτή;Είναι δυνατόν να υπήρχε πρόβλημα στον υπερακάνθιο και για 1 ολόκληρο χρόνο εγώ να έχω συμπτώματα μόνο στο πρόσθιο μέρος του ώμου και πρός τα πάνω προς αυχένα και καθόλου χαμηλά-πίσω προς τον υπερακάνθιο;
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#130
Απ:ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ 5 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 0
Αγαπητέ φίλε θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι ιατρικής φύσεως απαντήσεις   έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και όχι διαγνωστικό .
Peter
Administrator
Δημοσιεύσεις: 120
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#147
Απ:ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΚΑΝΘΙΟΥ ΤΕΝΟΝΤΟΣ 5 Χρόνια, 3 Μήνες πριν Κarma: 0
Μπορείτε να μου προτείνετε έναν εμπειρο ορθοπεδικό εξειδικευμένο σε προβλήματα άνω άκρου,αυχένα σε δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα;Ευχαριστώ!
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1